Черновицкие мастера создали гигантскую пысанку

У Чернівцях розмалювали гігантську писанку.
Яйце зі скловолокна, заввишки 3 метри 75 сантиметрів та завширшки понад два з половиною метри. Його місцеві художники перетворювали на Великодню писанку майже тиждень. Аби обертати диво вагою у 58 кілограмів - змайстрували спеціальний прилад. Фарбу наносили автомобільну і не пензлями, а пульверизаторами. Кажуть, і кольорову гаму, і візерунок обрали власне буковинські. Чернівчанам велетенську писанку покажуть уже цієї неділі, пишуть Подробности.

Сергій Дубецу, художник-дизайнер:

- Робота досить складна, тому що технологія виконання іде, як ви бачите, все в одному кольорові, так само і розписувалися писанки за допомогою воску, з одного кольору в іншій. Тут замість воску використаний скотч. Тому що кожен колір, який мав би залишитися, ми закривати і ще потрібно чекати поки висохне та же фарба.

Надія Літавська, художник-дизайнер:

- Писанка велика і вона повинна проглядатися здалеку і тому не повинно бути якихось дуже дрібних елементів чи чогось такого. Ось. Але ми передивитись дуже багато зразків як кажу, старовинних саме писанок, саме притаманних Буковині і на основі цього же робили ескіз.

Комментариев нет:

Отправить комментарий